Eugenio Candia

Jerry Holdon

foto: © Eugenio Candia 2013

Wat eten we?

Spaanse omelet! (tortilla española)

Een snelle, makkelijke maar vullend gerecht. Benodigheden:

- 4 of 5 eieren
- aardappelschijfjes of gewoon patat
- bakboter of olijfolie
- koekenpan

Warm wat olijfolie of bakboter in de pan op en doe daar de schijfjes in of de patat.
Klop ondertussen de eieren in een beker / mok, zoals met een gewone omelet.
Als de aardappelschijfjes gebakken zijn doe je daar de eieren bij, verdeel dit mooi over de pan.
Na ongeveer een minuutje begin je met een spatel de randjes en onderkant van de tortilla los te maken van de pan.
Dan komt het omdraaien. Dit kan handig worden gedaan met behulp van een deksel (net zo groot of groter dan de koekenpan uiteraard).
Deksel op de pan, alles omkeren waardoor de tortilla nu op de deksel ligt, en weer in de koekenpan laten glijden!
Weer even laten bakken en voilá!
Eventueel kan er nog wat groente bij (doperwtjes e.d.)
Serveren met mayo of ketchup naar keuze!

Buen provecho! (smakelijk eten)

Eugenio Candia / Illustrator

IN DE KEUKEN VAN is een project van Jeroen Allart © 2012