Erica Scheper

andre frank

andre frank

Erica Scheper

foto' s: © Jeroen Allart 2012

Wat gaan we vandaag eten?

Vanwege dit onnavolgbare recept voor thee, hier een recept voor iets erbij: koekjes.
Je MOET de koekjes dopen in thee (of in Vin Santo), want ze worden knoeperdhard.

Biscotti

voor ca. 40 stuks

375 g bloem
170 g fijne kristalsuiker
3 eieren, losgeklopt
½ tl bakpoeder
½ tl natuurlijk vanille-extract
75 g blanke amandelen
75 g pistache noten

Verwarm de oven voor tot 180 C. Bekleed twee bakplaten met bakpapier.
Zeef de bloem in een grote kom. Voeg de suiker, eieren, het bakpoeder, de vanille en een snufje zout toe. Meng er eerst met een pollepel en vervolgens met je handen een stevig, glad deeg van. Stort het op een met bloem bestoven oppervlak en verdeel het deeg in twee porties. Kneed de amandelen door de ene portie en de pistache noten door de andere.
Rol elke portie tot een rol van ongeveer 20 cm lang. Leg er één op elke bakplaat. Duw lichtjes op beide rollen om ze iets af te platten.
Bak ze 25 minuten of tot ze goudbruin zijn; neem ze vervolgens uit de oven en laat ze iets afkoelen.. Verlaag de oventemperatuur naar 170 C.
Snijd elke rol met een lange kartelmes diagonaal in plakjes van 1 cm dik en leg ze op de bakplaten.
Bak ze 15 minuten of tot de biscotti bruin beginnen te worden en droog aanvoelen. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.
Je kunt de biscotti tot 3 weken bewaren in een goed afgesloten trommel op een koele plaats. Je kunt ze ook invriezen in een afgesloten bak; dan zijn ze 3 maanden houdbaar.

© Erica Scheper / Kunstenaar

IN DE KEUKEN VAN is een project van Jeroen Allart © 2012