Gerrie en Willy Cauwelier-Roels

foto' s: © Gerrie en Willy 2012

Stoofvlees met rodenbach en handgesneden frietjes

Neem 1 kg stoofvlees (runds- of varkens) maakt niet uit en bak de brokjes in hevig vuur en laat ze goed dicht schroeien. Ondertussen laat je een paar ajuinen bruinen en dan voeg je het vlees erbij. Goed afkruiden en blussen met rodenbach bier. Dan laat je dit 1à 2 uur sudderen en af en toe giet je er wat bier bij.
Je werkt de saus op met een brok boter of een goede scheut volle room.
Goede aardappelen (frietaardappelen bintjes) in dikke vingers snijden/ 2 x bakken (na 1ste bakbeurt laten afkoelen) en veel zout.

Je kan daar sla, appelmoes, rauw witloof bij serveren en uiteraard pickels.

© Gerrie en Willy Cauwelier-Roels / The white cube

IN DE KEUKEN VAN is een project van Jeroen Allart © 2012