Addy Heslenfeld

foto' s: © Jeroen Allart 2012

Stoofpot met runderlapjes (4 personen)

Ingrediënten:
1 kilo magere runderlapjes
1 ons doorregen spek
1 eetlepel bloem
1 glas rode wijn
zout
peper
3 dl. rode wijn

Saus:
1 bosje tuinkruiden
1 eetlepel boter
250 gr. kleine sjalotten
250 gr. champignons
1 glas rode wijn
1 theelepel bruine suiker

Aardappelpuree:
1 kilo aardappels
mespunt vers geraspte nootmuskaat
1 a 2 dl. melk + klontje boter

Vet in juspan, vlees klein snijden en vlug bruin bakken.
Vlees eruit halen, in zelfde vet blokjes spek bakken.
De bloem door spek roeren en het vlees weer in de pan erbij doen.
de wijn verwarmen en over het vlees gieten. De tuinkruiden erbij doen.
Dan in de oven zetten op stand 3 (180 graden) en 2 uur laten stoven met de deksel op de pan.

Voor de saus boter smelten. Champignons + uitjes zachtjes bakken. 1 glas wijn erbij en 1 theelepel bruine suiker.
Dit mag niet koken.

Hier aardappelpuree bijgeven.

Eet smakelijk!

© Addy Heslenfeld 2012

IN DE KEUKEN VAN is een project van Jeroen Allart © 2012