Conny & Michiel van der Tuin

foto's: © Cornelia van der Tuin 2012

Kaas Fondue voor 4 Pers.

Kaas Fondue voor 4 personen

- 400 gram Gruyere
- 400 gram Vacherin
- 3 tenen knoflook
- 2 tomaten
- morels (handje vol)
- 1 kg brood (niet te donker)
- witte wijn

Wrijf de pan in met knoflook. Gooi de kaas, gehalveerde knoflook morels en de tomaten in de pan.
Door de tomaten wordt het geheel al wat natter en hoef je er maar weinig wijn bij te doen.
Als het toch dun is kan je er een beetje maizena door doen.
Belangrijk is dat je continue blijft roeren.
Als het goed heet is en de consistentie klopt is het klaar!

Tip: Gewoon drinken wat je lekker vindt, rode wijn mag dus ook (zelfs in Zwitserland). Thee past er voor sommige ook goed bij.

© Cornelia & Michiel van der Tuin 2012 / Voetbaltadionbeheerder Bern / Stade de Suisse

IN DE KEUKEN VAN is een project van Jeroen Allart © 2012