Frits Kers

foto: © Jeroen Allart 2012

Hier dan het recept van de chocoladetaart.

Het recept ontdekt nadat we ons tonnetje rond hadden gegeten aan de citroen-limoentaart.
Van deze taart ga je trouwens ook niet afvallen.
Sinterklaas, verjaardag, kerstdinner op school of voor thuis:

Tijd voor een nieuwe taart!

Laat je niet afschrikken van de vele letters hieronder, valt reuzemee.
De bodem wordt gemaakt van:
250 gram roomboter
200 gram poedersuiker
zout
500gram bloem
4 eierdooiers
4 lepels koude melk

Roer de boter ,de poedersuiker en een puntje zout door elkaar.
voeg de bloem en de eierdoiers toe.Kneed , maar zo min mogelijk.
Doe de melk erbij. En maak er een mooie worst van. Halveren.
Je hebt nu deeg voor 2 taarten. Eentje kan in de vriezer (voor een citroen-limoentaart).
Leg de andere worst een uurtje in de koelkast.
Snijd het deeg zo in plakken dat je het bakblik ermee kan bekleden.
Ook een rand, anders blijft de vulling niet zitten.Zet het bakblik een uurtje in de vriezer.

Het blindbakken van de bodem.
Gasoven op 180 graden hetelucht iets lager.
Leg aluminiumfolie op het deeg en daarop rauwe bonen of iets dergelijks.
Zet hem 10 minuten in de oven.Taart eruit, de bonen eraf, daarna weer 10 minuten in de oven.
De taartbodem is af.

De chocolade:

400 gram chocolade (hoe meer cacao hoe lekkerder: 72%)
3 dl slagroom
2 eetlepels suiker
100 gram zachte boter
1dl melk
pietzie zout
De taartbodem van hierboven

Kook de slagroom, de suiker en het zout.Als het kookt van het vuur af.
Doe nu de boter en het chocolade erin.wanneer dit gesmolten is de melk erbij.
Roer tot een mooi mengsel.
Gieten in de taartbodem, bestuiven met cacao en nog een uurtje watertanden.

Wil je weten hoe zo'n taart eruitziet,
kijk dan even in de keuken van Arend-Jan & Mireille.

© Frits Kers 2012 / Gebouwenbeheerder Jeugdtheaterhuis Gouda

IN DE KEUKEN VAN is een project van Jeroen Allart © 2012