Bram Schaareman

bramschaareman

bramschaareman

bramschaareman

foto: © Jeroen Allart 2012

Melanzane Alla Parmigiano Con Pizza

Ingrediënten:
- parmezaanse kaas
- 2 aubergines
- rode wijn
- 1 blik tomaten
- basillicum (vers)
- 2 teentjes knoflook
- mozzarella
- olijfolie en boter
- peper en zout

Aubergines wassen en in plakken snijden van circa 4 mm.
Met veel zout bestrooien en 10 min. laten staan.
Daarna goed afspoelen.
Aubergines grillen in pan met niet te veel boter én olie.
Blik tomaten in een pannetje op hete olie gooien. Laten
koken met scheut rode wijn, 2 tenen knoflook en wat peper.
20 min. laten sudderen.

Ovenschaal met boter invetten. Vervolgens laag tomatenprut,
laag aubergine, mozzarella en parmezaanse kaas er in doen.
Dit herhalen in deze volgorde.

20 a 30 min. in de oven.
Vergeet de verse basilicum er niet bij te doen
(ongeveer 7 blaadjes).

Pizza:

Ingrediënten:
- bloem
- gist (vers)
- suiker
- pesto (rosso)
- water

Verse gist met beetje suiker en lauw water mengen.
5 min. laten staan.
Bloem (witte bloem) in een kom en met de handen
kneden - met gistmengsel en water.
Mag niet aan je handen plakken.
Deeg niet laten rijzen.
Uitrollen en met je vingertoppen puntjes maken.
Pesto erover.

Circa 15 min. in de oven die niet te heet mag zijn,
anders verbrand de pesto. En dan: Smullen maar!

Tip: vervang de pesto met ketchup, salami,
geraspte kaas en mozzarella.
Strooi wel eerst even oregano, peper en zout over de ketchup.
Dan heet het pizza.

Tip: Wijn erbij drinken of Coca Cola.

Tip: Vervang de Coca Cola eens met Pepsi Cola.

© Bram Schaareman 2012 / Communicatie adviseur nieuwe media

IN DE KEUKEN VAN is een project van Jeroen Allart © 2012